Ona Moianès

Subvencions per la gent gran del Moianès amb problemes per pagar el lloguer

Subvencions per la gent gran del Moianès amb problemes per pagar el lloguer

El Consell Comarcal i el Consorci del Moianès anuncien la convocatòria de subvencions pel pagament del lloguer per a persones grans residents a la comarca.

Els organismes comarcals han posat sobre la taula unes ajudes per a persones de 65 anys o més que es troben en risc d’exclusió social. Això sí, es tracta d’unes subvencions en règim de concurrència competitiva. 

Els requisits per optar a la sol·licitud són diversos. Primer, els interessats han de residir de forma legal a Catalunya i que la unitat de convivència no superi uns ingressos mensuals superiors a 2,83 vegades l’indicador de renda de suficiència. Aquest indicador serveix per valorar la situació de necessitat, que és aquella contingència inesperada que apareix i que, per aquella persona o unitat familiar, és impossible fer-hi front. Durant el 2020 a Catalunya, el valor d’aquest indicador de suficiència es troba en 569 euros mensuals o els 7.967 euros anuals. 

Per accedir a l’ajuda també s’ha de ser titular d’un contracte de lloguer que sigui el domicili habitual i estar-hi empadronat. A més, aquest no pot superar els 800 euros mensuals i s’ha de pagar per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat o rebut emès per l’administrador de la finca. Com a mínim, a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud. 

Amb tot, hi ha temps per presentar-la fins el 30 d’abril d’enguany. Per qualsevol dubte, l’Oficina Local d’Habitatge del Moianès ha habilitat el número de telèfon 93 830 14 18. 

Related Posts