Ona Moianès

“Entre l’infern i la glòria”, d’Àlvar Valls, s’endú el 21è premi Amat-Piniella

“Entre l’infern i la glòria”, d’Àlvar Valls, s’endú el 21è premi Amat-Piniella

L’escriptor s’ha endut els 2.000 euros del premi i una escultura de l’artista manresà Ramon Oms. El jurat del concurs literari ha triat l’obra de Valls per unanimitat. Un text que narra la vida i obra de Jacint Verdaguer. L’acte es va celebrar ahir a l’Auditori de la Plana de l’Om amb la presència de l’artista i s’ha pogut seguir pel canal de Youtube de “Manresa Cultura”. Tot i això, la final s’havia de celebrar al febrer però es va haver d’ajornar per la situació sanitària.

El jurat ha estat format per Genís Sinca, Toni Mata, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus, Jordi Estrada i Anna Vilajosana. La resta d’obres finalistes amb qui ha competit la guanyadora són “Tots els camins”, de Joan Francesc Mira; i “Reis del món”, de Sebastià Alzamora. El premi Joaquim Amat-Piniella l’organitza Òmnium Bages-Moianès i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Biblioteca del Casino, el Gremi de Llibreters, l’Associació Misteriosa Llum i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Pel que fa a l’autor guanyador, Àlvar Valls, va néixer a Barcelona l’any 1947, però resideix a Andorra des de finals dels anys 70. Tot i que es va formar en peritatge mercantil i economia, sempre s’ha dedicat a l’ensenyament de la llengua i la correcció de textos. També ha col·laborat en diferents mitjans escrits, com Tele-Estel, Serra d’Or, El Diari d’Andorra o El Temps. Finalment, l’escriptor ha publicat alguns llibres de poesia, assajos i dues novel·les.

Related Posts