Ona Moianès

Sandrine de Borman exposa “Herbari de resiliència” a Calders

Sandrine de Borman exposa “Herbari de resiliència” a Calders

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat de Calders (CACIS) acull l’exposició «Herbari de resiliència», una obra de l’artista Sandrine de Borman.

La mostra es va inaugurar el passat dissabte a les 5 de la tarda però es podrà visitar fins el dia 3 de juny. En ella es parla de la preocupació actual de l’artista per tornar a connectar amb sí mateixa a través del món natural. 

També tracta sobre la resiliència, que és la capacitat d’un ésser viu o d’un sistema per recuperar l’equilibri després d’experimentar estrès. Per això posa de relleu diversos humans resilients al llarg de la història com són les bruixes, les Trementinaires o, actualment, el Kiko. Segons l’artista, el sistema capitalista consumista causa “massa estrés a tots els éssers vius”, també a les plantes. Amb aquesta exposició es vol crear un herbari de plantes desaparegudes i recuperar-ne tant el seu ús com l’aprofitament natural pels humans.

El Forn de la Calç és un espai dedicat a l’art contemporani i està ubicat a la població moianesa de Calders. Es tracta d’un projecte privat sense ànim de lucre fundat l’any 2008 que compta amb el suport del mateix Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. El Centre rep el nom del conjunt arquitectònic que el forma, el Forn de la Calç, un dels 150 edificis del Patrimoni Industrial Català.

Related Posts