Ona Moianès

Possible pena de presó per 10 noies del Bages i el Moianès que van participar a la vaga del 8-M de 2019

Possible pena de presó per 10 noies del Bages i el Moianès que van participar a la vaga del 8-M de 2019

Entre un any i mig i tres de presó per a les deu encausades durant la vaga del 8-M de 2019 a Manresa. Se les acusa de desordres, danys i atemptat contra els agents de l’autoritat.

La fiscalia demana un total de 19 anys per les 10 dones del Bages i el Moianès implicades. Pel que fa a la multa se’ls hi exigeix un total de 23.000 euros. 

De fet, dijous passat es va presentar a Manresa una campanya de suport a les encausades sota el lema “Hi érem totes”. Una iniciativa que exigeix l’absolució de totes les implicades i veu l’acusació com una vulneració dels seus drets. Alba Gual, defensora de la campanya, ha denunciat que aquesta causa oberta es deu a “la por que té el poder del feminisme combatiu i anticapitalista” i posat èmfasi en que “és una causa contra totes”. El col·lectiu també ha anunciat que preveu realitzar accions i mobilitzacions de protesta mentre continuïn les acusacions. 

Amb tot, segons ha manifestat Eva Pous, la lletrada d’Alerta Solidària que es fa càrrec de la defensa, encara no hi ha data de judici.

Related Posts