Ona Moianès

Al Moianès baixen els contagis però el risc de rebrot continua alt

Al Moianès baixen els contagis però el risc de rebrot continua alt

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 9 al 15 d’abril.

Com dèiem, la comarca ha frenat l’augment descontrolat del virus en una setmana on s’han practicat 473 PCR i 86 test d’antígens. Del total de proves, només 15 han sortit positives mentre que la setmana anterior es van produir més del doble de contagis, un total de 36. Això ha fet que l’índex de rebrot es relaxi i passi dels 828 punts als 580 actuals, un risc de rebrot que continua sent molt elevat.

Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també baixa i es situa en 1,47. La setmana passada, per exemple, es va arribar a 2,14. A més, continuen 4 persones ingressades a l’hospital però no s’ha produït cap defunció en els últims dies. 

Si mirem poble per poble destaca negativament la capital, Moià, amb un risc de rebrot per sobre dels 800 punts. D’altra banda, les afectacions als centres educatius del Moianès han baixat. De moment, només hi ha 5 persones de l’Institut Moianès confinades i 2 de l’Escola Pia de Moià. 

Malgrat tot, el ritme de vacunació es manté àgil i ja són gairebé 3.000 habitants els que s’han posat, com a mínim, la primera dosi de la vacuna. 

Related Posts