Ona Moianès

El Moianès organitza una xerrada per promoure l’accés a un habitatge social i solidari

El Moianès organitza una xerrada per promoure l’accés a un habitatge social i solidari

El Consell Comarcal del Moianès i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitzen una xerrada per promoure l’accés a l’habitatge des de l’economia social i solidària.

Es tracta de la segona jornada d’aquesta campanya que posa sobre la taula el problema de l’habitatge a la comarca des de les institucions. Una problemàtica present a la societat moianesa que extraoficialment també porta temps denunciant el Sindicat de l’Habitatge i la Xarxa de Suport Mutu. 

En aquest cas, però, es tracta de trobar propostes per a mobilitzar cases i pisos on no hi viu ningú. La xerrada tindrà lloc avui 21 d’abril a les 6 de la tarda a través de la plataforma Zoom. 

Posarà la primera pedra Sonsoles Letang, consellera i cap d’àrea de territori, urbanisme i canvi climàtic del Consell Comarcal del Moianès; amb una ponència sobre les polítiques públiques de promoció d’habitatge accessible a la comarca. Seguidament, les organitzacions Celobert i Sostre Cívic participaran a la jornada parlant sobre les estratègies per a la mobilització d’habitatges buits. A continuació, l’Ajuntament de Mieres, una població de la Garrotxa, presentarà el seu programa municipal de promoció de la masoveria urbana. Un projecte que es podria traslladar a la realitat comarcal del Moianès. La taula rodona posarà fi amb El Turrós i les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús en sòl privat. 

Per resoldre la xerrada, hi haurà un torn de preguntes i debat moderat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Les inscripcions segueixen obertes a l’enllaç que facilita el Consell Comarcal del Moianès a través de les la seva pàgina web, o directament aquí a sota. 

–> Enllaç inscripció: https://forms.gle/gYo9hmuX4oWyjitx7

Related Posts