Ona Moianès

La Diada del Soler celebra la seva 42ena edició

La Diada del Soler celebra la seva 42ena edició

NÚRIA PICAS RODOREDA- Com cada any, la quitxalla del Moviment Junior, i tots els seu monitors han sortir de la plaça Sant Atoni Mª Claret, carregats amb les motxilles i apunt per anar a acampar al Soler. Aquesta ha estat la 42ena vegada que s’ha fet aquest camí fins a arribar a la Masia del Soler, on els nens acampen el dissabte, i on el diumenge es celebra una arrossada popular.

Enguany s’han venut uns 200 tiquets per l’arròs,  que a diferència d’altres anys no s’ha pogut coure en les típiques fogueres, sinó que s’ha hagut de fer amb fogons de butà ja que hi havia un nivell 2 de risc d’incendi degut a les altes temperatures de tot el cap de setmana, i no s’ha pogut encendre foc.

Tot i això a la nit la temperatura ha baixat, i les 8 tendes que s’han parat han aixoplugat del fred de la nit a una quarantena de nens, i als 10 monitors del Júnior. “La veritat és que s’ha trobat a faltar el foguera, feia ambient i ens escalfàvem una mica” comenten alguns. Tot i això, la diada ha transcorregut amb normalitat i sense incidents, “la canalla s’ho ha passat molt bé” ens explica la directora del Moviment Júnior, Alba Aubach. I és que per la mainada del poble la diada del Soler s’està convertint en una cita indispensable; fins a 46 criatures van fer ahir el joc de nit pel bosc del Soler, encara que els més petits desprès no es van quedar a dormir.

I com també és tradició, avui al matí, desprès de la xocolata calenta, ha tocat vendre el 42è record del Soler, vanos de colors i pintats a mà pels nens del Júnior. Molt útils en la jornada d’avui, en que les temperatures s’han acostat cap als 30 graus durant el migdia.

 

Related Posts