Ona Moianès

Castellterçol cap a un canvi “en positiu”

Castellterçol cap a un canvi “en positiu”

MARTA SOLER MOLINA -La sala de plens de l’Ajuntament de Castellterçol ha quedat petita per l’expectació que ha creat l’acte de constitució del nou consistori i del seu alcalde. A les 12 del migdia, un cop constituïda la mesa d’edat, s’ha procedit a la proclamació dels càrrecs de regidors, que uns han promès o jurat d’acord amb la llei prevista i d’altres per imperatiu legal.

Seguidament, s’ha iniciat l’elecció de l’alcalde. En primera votació, cada grup ha donat suport al seu candidat, de manera que no s’ha arribat a la majoria absoluta. Per tant, com indica la llei, el candidat de la llista més votada a les eleccions, Isaac Burgos (Castell en Positiu), ha estat proclamat nou alcalde de Castellterçol.

La sala de plens de l'Ajuntament plena de gom a gom. Fotografia: Judit Sala

La sala de plens de l’Ajuntament plena de gom a gom. Fotografia: Judit Sala

Un cop escollit el nou alcalde, cada grup municipal ha pres la paraula. Vicenç Sanchez (ERC) ha manifestat que treballaria pel poble. Al seu torn, Jordi Vila (CDC) ha expressat la seva intenció de col·laborar amb l’equip de govern. Per altra banda, Carme Tantiñá (PIC) ha lamentat que, malgrat els 4 regidors obtinguts, han quedat a l’oposició. Per últim, Albert Obrero, com a portaveu de l’equip de Castell en Positiu, ha convidat a la resta de grups municipals a integrar-se a les comissions de treball proposades per l’equip de govern.

Per tancar l’acte, el nou alcalde Isaac Burgos ha reiterat a l’oposició l’oferiment de treballar conjuntament amb l’equip de govern, i ha convidat a tota la població a col·laborar i involucrar-se en el futur del poble, esmentant una vegada més que hi ha “una altra manera de governar”.

L’acte s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat, fins el moment del traspàs simbòlic de la vara de l’alcalde que, en lloc de fer-ho l’alcaldessa sortint, ho ha fet el regidor del PIC, Ramón Cordero, tot dient que “aquesta vara s’hauria de partir, ja que nosaltres també tenim 4 regidors”, fet que ha causat la desaprovació de la majoria de la sala.

L’Ajuntament de Castellterçol, finalment, serà conduït pel nou grup, Castell en Positiu, que governarà en minoria amb 4 regidors i amb la possible col·laboració dels regidors de l’oposició: 4 de PIC, 2 de CDC i 1 d’ERC.

L'equip sencer de Castell en Positiu. Fotografia: Marta Soler

L’equip sencer de Castell en Positiu. Fotografia: Marta Soler

Related Posts