Ona Moianès

L’Estany inaugura  la “Casa de Cultura” aquest cap de setmana

L’Estany inaugura la “Casa de Cultura” aquest cap de setmana

  • L’inauguració de la casa-museu tindrà lloc aquest dissabte a les 12 del migdia, i les activitat s’allargaran tot el cap de setmana 

 

CLARA CID GUSTÀ – Ja fa 15 anys que l’Ajuntament de l’Estany treballa en un Plà Especial d’Inversions Municipals (PEIM). L’objectiu del qual és conservar el patrimoni cultural i paisatgístic del poble, però també de millorar-ne les seves condicions socioeconòmiques.

El novembre de 2012 l’actuació “L’Estany, història i natura. El patrimoni natural i cultural com a dinamitzador turístic”, va ser una operació seleccionada pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i se li va assignar cofinançament, en el marc del programa operatiu FEDER, Viure al poble +. La inversió del projecte s’ha repartit de la següent manera: 50 % FEDER, 30% Generalitat, 20% Ajuntament de l’Estany.

El cim d’aquest projecte s’assolirà el dissabte quan finalment s’inaugurarà la Casa de Cultura, dedicada a visualitzar no només la riquesa paisatgística del poble, sinó també la cultural d’aquest, la seva història i la seva gent.

La distribució de la Casa de Cultura serà la següent: -aquí hi ha una infografia amb els tres pisos-

On fins ara hi havia hagut la biblioteca hi haurà el Centre de Visitants. Que familiaritzarà els turistes amb el patrimoni cultural i natural, oferirà itineraris i una exposició permanent que explicarà la història del poble al visitant. Compartint planta hi haurà el OAC, la Oficina d’Atenció al Ciutadà, fins ara situada a l’edifici de l’Ajuntament.

Al segon pis hi trobarem L’Espai Cultural, una sala polivalent on es preveu seguir fomentant la participació dels estanyencs a través d’exposicions, tallers, xerrades…

FInalment al tercer pis, hi trobarem un nou espai per a la Biblioteca, acompanyada d’una sala de lectura i d’un arxiu. Aquest últim tindrà com a objectiu no només preservar patrimoni del poble, sinó també enjegar una xarxa col·laborativa amb altres espais similars :altres monestirs, estanys dessecats, mines…

El projecte s’ha construït a partir de tres objectius clars: fomentar el turisme i l’activitat econòmica del poble, incentivar la participació dels estanyencs a través de la plataforma Imagina l’Estany i preservar tot el patrimoni del terme.

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats destinades a presentar el nou museu i la culminació del projecte al poble. La més destacada sens dubte serà la inauguració oficial a les 12 del migdia amb l’assistència de la Directora de l’Administració Local de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Mundi i Mas, el vicepresident tercer i president delegat de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Sr. Martí Pujol Casals, i finalment el vicepresident primer de la Diputació i el president del Consell Comarcal del Moianès, Sr. Dionís Guiteras.

Casa de la cultura

Related Posts

Leave a Reply