Ona Moianès

Esquerra és la formació més votada al Moianès i s’imposa en sis dels municipis de la comarca

Esquerra és la formació més votada al Moianès i s’imposa en sis dels municipis de la comarca

Jordi Gibert Teixidor – Democràcia i Llibertat s’imposa en quatre municipis.
Esquerra Republicana de Catalunya és la força més votada al Moianès, amb el 33% dels vots, seguida de molt a la vora per Democràcia i Llibertat que ha obtingut el 30% dels vots. En Comú Podem, la guanyadora de les eleccions a Catalunya, ha estat la tercera força a la comarca amb un 16% dels vots. Pel què fa als municipis, Esquerra ha estat la força més voada en sis municipis: Moià, Oló, Castellcir, Calders, Monistrol de Calders i l’Estany. Democràcia i Llibertat ha guanyat a la resta de municipis de la comarca.
Pel què fa a la participació, aquesta és molt més baixa que el passat 27S, per exemple a Moià va ser del 80% i avui ha estat del 66%. Aquesta és la tendència en tota la comarca, on la participació baixa entre un 14% i un 20% respecte el 27S.
A escala estatal el Partit Popular guanya les eleccions sense majoria absoluta, que tampoc la sumaria amb els escons de Ciutadans. A partir del dia 21 comença una fase de negociació per escollir el nou govern espanyol. Aquesta negociació es preveu llarga i complicada.

Related Posts

Leave a Reply