Ona Moianès

Les xerrades informatives del Consorci sobre els Ajuts Leader 2016 sumen 85 assistents

Les xerrades informatives del Consorci sobre els Ajuts Leader 2016 sumen 85 assistents

  • Se n’han organitzat un total de 6
  • La data límit per sol·licitar-los és el 21 de març

ALBERT VILANOVA FARRÉS – Entre el 14 de gener i el 12 de febrer, el Consorci del Moianès ha organitzat sis xerrades informatives sobre els Ajuts Leader 2016 a Castellcir, a Castellterçol, a Moià, a Monistrol de Calders i a Santa Maria d’Oló. En total, 85 persones han assistit a aquestes sessions informatives, adreçades a a emprenedors, empreses, associacions, fundacions i ens públics que tenen previst realitzar inversions per a projectes de creació i ampliació i millora que generin activitat en el territori del Moianès.

Durant els últims quatre anys, el programa Leader ha aportat subvencions per empreses i Ajuntaments del Moianès per valor d’1.101.818,13€, per uns projectes que han acabat suposant una inversió de 3.473.417,55€. Aquestes ajudes també han contribuït a crear 52 nous llocs de treball.

Tant entitats públiques com privades poden accedir als Ajuts Leader. Pel que fa a les primeres, es tracta d’Ajuntaments, Consorcis, Consells Comarcals, Associacions i Fundacions sense ànim de lucre participades en més d’un 50% per un ens públic. La inversió mínima d’aquestes ha de ser de 40.000€, i poden rebre un ajut que ronda entre el 60 i el 80%. A més, aquestes inversions han tenir com a objectiu la recuperació del patrimoni cultural i natural, per a infraestructures públiques per la mitigació del canvi climàtic o per a infraestructures recreatives que generin activitat econòmica i ocupació.

Pel que fa a les entitats privades, es tracta de persones físiques i jurídiques (microempreses, petites i mitjanes empreses, associacions o fundacions), que hagin de fer una inversió mínima de 12.000 €. En aquest cas, poden rebre entre un 20% i un 40% de finançament. En aquest sentit, la novetat és que poden rebre els ajuts empreses de qualsevol sector, mentre fins ara només podien fer-ho empreses del sector agroalimentari.

Related Posts

Leave a Reply