Ona Moianès

Els Diables de Castellterçol admeten que CX va actuar legalment, però no amb prou ètica

Els Diables de Castellterçol admeten que CX va actuar legalment, però no amb prou ètica

 

  • Les dues parts es van reunir a Castellterçol, on CX va argumentar la seva legalitat
  • El 14 de maig, els Diables decidiran si contacten amb l’empresa que va vendre les imatges a CX

ALBERT VILANOVA FARRÉS – Fa aproximadament un mes, Catalunya Caixa va llançar una campanya publicitària que tenia com a imatge els Diables de Castellterçol. Un cop un membre va reconèixer que es tractava d’ells per la seva indumentària i la forma de la forca, la colla es va moure amb l’objectiu de deixar clar que no havien donat permís a CX per utilitzar la seva imatge. Primer, els Diables van emetre una carta que no es va tramitar bé i no va obtenir resposta. Com que el temps passava, el cap de colla Martí Franquesa va intentar posar-se en contacte telefònicament amb l’entitat bancària. Després d’uns quants intents i que la notícia sortís a diversos mitjans, CX va decidir reunir-se personalment amb els Diables a Castellterçol per compensar la dificultat a l’hora de contactar amb ells.

Sobre el tracte rebut finalment per l’entitat, Franquesa diu que es donen per “satisfets” pel fet que es personessin dos membres importants de Catalunya Caixa a Castellterçol. Aquesta reunió es va produir la setmana passada, amb el Cap del Departament de Comunicació i la Cap del Departament de Publicitat de Catalunya Caixa. Segons Martí Franquesa, va ser una “trobada cordial” on CX va aprofitar per disculpar-se per la gestió de la carta. Pel que fa a l’explicació rebuda per la colla, Franquesa diu que va ser “que Catalunya Caixa sempre ha estat lligada a Catalunya, i d’alguna manera volien donar valor a la cultura catalana, amb la qual se senten identificats“, al que els Diables van respondre que “ens sembla molt bé que s’identifiquin amb la cultura catalana, però som nosaltres els que no ens sentim identificats amb la seva entitat“.

D’altra banda, en l’aspecte legal ambdues parts coincideixen en què no hi ha hagut cap irregularitat. Catalunya Caixa va comprar les fotografies a una empresa d’imatges de manera legítima, encara que èticament la gestió de CX ha sigut “més discutible“, segons Franquesa. En aquest sentit, el cap de colla reconeix que “som conscients que van actuar amb legalitat i que podem aconseguir res“, pel que ara “ja hem deixat d’exigir que retirin les imatges, és absurd“, diu. Tot i això, també és cert que la colla no sabia que l’empresa tenia aquestes fotografies i, evidentment, no n’havia autoritzat la venda.

El següent pas que pugui prendre ara la colla es decidirà el proper 14 de maig, en la seva Assemblea General. Serà llavors quan debatran si cal posar-se en contacte amb l’empresa que va distribuir les imatges a Catalunya Caixa i/o amb la fotògrafa que va fer-les. Franquesa està “convençut” que el banc d’imatges tampoc ha fet res il·legal, però es votarà de totes maneres si s’ha de demanar que retirin les imatges de les quals en treuen un benefici econòmic sense permís dels protagonistes. Quan es van publicar les imatges, els Diables van anar a CX perquè ni coneixien l’empresa fotogràfica. Ara, però, en tenen les dades i el 14 de maig decidiran si cal actuar.

Related Posts

Leave a Reply