Ona Moianès

Eloi Oller: “Les línies culturals a seguir les decidiran els mateixos agents culturals”

Eloi Oller: “Les línies culturals a seguir les decidiran els mateixos agents culturals”

ALBERT VILANOVA FARRÉS – Eloi Oller, regidor de l’Ajuntament de Collsuspina i conseller comarcal de cultura, va parlar aquest cap de setmana als micròfons de Ràdio 010 sobre l’actualitat cultural de la comarca.

Sobre el camí a seguir en aquest aspecte, Oller va explicar que els temes importants i les línies culturals a seguir no les marcaran des del Consell Comarcal, sinó que “les decidiran els mateixos agents culturals”. Pel que fa a aquestes línies culturals, Oller va dir també que ja s’està elaborant un pla cultural que tindrà diferents fases: “es farà una primera fase d’àmbit creatiu, que tindrà una reunió a l’Estany a portes obertes el dia 17, i després vindrà una segona fase d’estudi territorial per determinar a partir de quin sistema s’implantaran línies d’estudis culturals dins el territori”.

En aquest sentit, durant la segona quinzena de maig hi haurà diverses reunions, taules rodones, de treball, etc. D’aquí “en sortirà un document base i en farem un seguiment a partir d’una comissió de seguiment. Després hi haurà un procés participatiu el 4 de juny a Can Carné on tothom hi és convidat”, diu el conseller comarcal. A més, per a obtenir més informació també s’han realitzat entrevistes a personalitats del món cultural i també hi ha una bústia digital a través del Consorcio on tothom hi pot aportar les seves propostes.

Un altre tema que hi ha sobre la taula a nivell cultural és l’Ecomoseu del Moianès. Aquesta és, segons Oller, “una línia que es va començar des del Consorci i que nosaltres reprendrem des del Consell Comarcal”. El pla referent a aquest Ecomuseu “està format per diferents línies d’actuació. El que farem ara bàsicament és revisar, ordenar i acabar aquesta feina que s’ha estat fent”, va rematar.

Escolta aquí l’entrevista sencera:

Related Posts

Leave a Reply