Ona Moianès

El Moianès ja havia viscut una polèmica de banderes molt abans de la final de Copa

El Moianès ja havia viscut una polèmica de banderes molt abans de la final de Copa

CLARA CID GUSTÀ – El Govern espanyol prohibia aquesta setmana l’exhibició d’estelades a la final de la Copa del Rei: Barça – Sevilla. La mesura va provocar reaccions a dojo: Puigdemont, Colau i Carmena no pretenien assistir al partit, des de el mateix PP apareixen detractors de la mesura, és el tema per excèl·lencia de les cerveses als bars…

Tanmateix, no és ni serà l’últim contenciós que hi ha hagut i hi haurà arrel de les banderes.

Fa un parell d’anys, l’ajuntament de l’Estany rebia un requeriment de la Delegació del Govern on es puntualitzava  i recordava que al balcó de la casa de la vila no hi havia la bandera espanyola, i demanava que es penjés i s’enviés una fotografia per constatar-ho.

L’alcalde de l’Estany, Salvador Tressera, explica que sí, que la van comprar al Bazar de Moià, la van penjar, van fer la foto però que la van tornar a guardar.

Tres mesos després rebia una altra carta de la delegació, puntualitzant altre vegada que la bandera no hi era i demanant explicacions: “El balcó és de fàcil accés i no volíem crear un contenciós amb els veïns de l’Estany”.

Un any i mig més tard, l’Ajuntament rep una sentència: o posen una bandera en lloc preferent i onejant, o a banda de l’ajuntament, l’alcalde haurà de respondre a la multa amb el seu propi patrimoni.

“Las banderas de mi casa son la ropa tendía”deia Extremoduro el 93. Potser ja se’n està fent un gra massa.

Related Posts

Leave a Reply