Ona Moianès

El Moianès ja és comarca

El Moianès ja és comarca

Ahir es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la LLEI 4/2015, del 23 d’abril, de creació de la comarca del Moianès, i que entra en vigor  l’endemà de la seva publicació al DOGC. Per tant, avui, dia 1 d’Abril, el Moianès ja és comarca.

El Projecte de Llei pel qual es crearia la nova comarca del Moianès, es va aprovar en el si del govern el passat 31 de març, amb els vots favorables de 105 dels 135 diputats de la cambra. Anteriorment la nova comarca havia estat validada per la ciutadania en un procés participatiu en que el sí a la nova comarca sumava un 80’4% dels vots.

La nova comarca està integrada pels deu municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló, i troba la seva capital a Moià. Amb la creació d’aquesta nova comarca queden modificades les comarques del Bages, Osona i el Vallès Oriental que perdrien algun dels seus municipis.

Ara, la nova comarca ja és una realitat, i fins i tot apareix en els mapes cartogràfics. Des d’avui, la ciutadania pot consultar al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) el mapa comarcal de la nova comarca, la número 42 de Catalunya.

Related Posts