Ona Moianès

El pregó de Mossèn Pujol enceta la Festa Major a Santa Maria d’Oló

El pregó de Mossèn Pujol enceta la Festa Major a Santa Maria d’Oló

NÚRIA PICAS RODOREDA-. Mossèn Pujol va ser ahir l’encarregat d’obrir la Festa Major amb el Pregó que dóna el tret de sortida a les festes del poble que s’allargaran fins al dilluns 24.

Pujol, molt estimat entre els olonencs, va recordar la seva estada al poble i hi va fer un passeig recordant totes les olors que li suscitaven els records d’aquest poble  i sobretot les olors “ i els aires d’oló que el van curar” desprès d’haver viscut el brutal genocidi rwandès. Va tenir un moment de record per tots els col·lectiu als que va estar implicat, la ràdio, l’escola, el projecte konan, i evidentment també per totes les persones de Santa Maria d’Oló. Finalment va acabar el seu pregó recordant “l’olor de Festa Major”, i va desitjar “que tingueu tots una ben olorosa festa Major gent de Santa Maria d’Oló”.

L’èxit de públic va marcar l’acte que va comptar amb més de 200 participants. Seguidament i desprès del pregó es va projectar la pel·lícula documental Projecte Rwanda, de Sergi Cervera. Qui juntament amb Esteve Rovira, director de la sèrie la Riera, va presentar primer la pel·lícula i van fer un col·loqui desprès. Les 225 entrades anticipades per la pel·lícula es van esgotar a mitja setmana, i se’n va vendre 35 més a guixeta.

Aquesta és la primera Festa Major que organitza el nou consistori, acabat de formar desprès de les eleccions del 24 de maig. El mateix equip de govern ha explicat que han volgut fer una clara aposta per treure la Festa Major al carrer, i de fet la majoria d’actes no es preveuen en llocs coberts a més “es volen potenciar activitats gratuïtes a l’aire lliure, en gran part gràcies a les entitats locals i a voluntaris del poble, i els actes restants a preus populars perquè la gent no es quedi a casa”.

Un inici de Festa Major que ha fet goig, i que el mateix Ajuntament qualifica d’èxit. “Estem molt contents de la rebuda de la gent del tret de sortida tal i com s’ha demostrat amb l’èxit de públic al pregó i amb la pel·lícula, però també estem contentíssim amb la venda de tiquets pel sopar i pel ritme de vendes de les entrades de diumenge a la nit que actuarà inCrescendo i el Grup Escènic d’Oló. Sembla ser que hi haurà un gran ambient de Festa Major i esperem que continuï aquesta tònica d’afluència de públic a tots els actes” ha explicat Núria Graells cap de Comunicació de l’Ajuntament.

Related Posts