Ona Moianès

L'olonenc Marc Puig, campió Half de l'Ultra Estels del Sud

L'olonenc Marc Puig, campió Half de l'Ultra Estels del Sud

Marc Puig ha estat el primer de passar la meta de la Half  Ultra Estels del Sud, que s’ha corregut aquest passat cap de setmana. Aquesta cursa, que ha celebrat la seva primera edició enguany, recorre el Massís dels Ports (ports de Tortosa-Beseit), i hi han participat més de 200 corredors. S’han proposat dos recorreguts: la cursa sencera (107’9 km) i la Half (67’9 km). Ha estat en aquesta darrera, en la que l’olonenc s’ha proclamat campió, desprès de 8 hores i 8 minuts de cursa, i a una distància de 45 minuts del segon classificat.

Aquesta és la primera vegada que una cursa recorre de forma integral el Massís dels Ports, un paratge de naturalesa excepcional i “a vegades molt desconegut” tal i com remarca l’organització. Marc Puig descriu el recorregut com “espectacular”

Malgrat la duresa de la cursa i la forta calor, a alguns trams la temperatura era de 30 graus, Puig ja es va posar líder a partir del quilòmetre 26 i va aguantar a aquest ritme fins al final.

El primer en acabar els 107’9 km va ser Jordi Pàmies Carrion amb un temps de 14 hores i 25 minuts, i la primera Sara Codina Guardia (18 hores 15 minuts). En la Half, la primera dona a passar la meta va ser Olatx Alvariño (9hores13minuts).

Ara el proper repte de l’olonenc és la cursa Els Bastions, a Ribes, que es celebrarà al mes de juny.

Related Posts