Ona Moianès

Cinc veïns d'Oló detinguts en una operació contra el frau fiscal i el blanqueig de capitals

Cinc veïns d'Oló detinguts en una operació contra el frau fiscal i el blanqueig de capitals

NÚRIA PICAS RODOREDA – Es tracta de cinc membres d’una mateixa família, originaris d’Armènia, però que des de fa 10 anys vivien a Santa Maria d’Oló, a la finca Rocabruna, allunyada del poble. D’entre aquest cinc detinguts hi hauria, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, el cap de l’organització criminal. A part d’aquests detinguts a Santa Maria d’Oló, n’hi ha cinc més; això faria un total de deu persones arrestades. Nou d’elles d’origen Armeni i una de nacionalitat espanyola, que ha estat detinguda aquest matí a Madrid. Se’ls acusa de frau fiscal, blanqueig de capitals i de pertinença a organització criminal. L’organització a la qual estarien presumptament vinculats té origen als EUA.

Aquestes detencions s’han produït en el marc d’una operació contra el blanqueig de capitals que es duu a terme des d’aquest divendres a primera hora del matí a Santa Maria d’Oló (Moianès), Vic i Olost (Osona). La banda hauria blanquejat uns 30 milions d’euros i la seva activitat estaria relacionada amb múltiples activitats comercials. L’operació continua oberta, i es preveu que el registres s’allarguin tot el dia d’avui. 

Els agents han fet un total de set entrades i registres, sis a Catalunya -incloent les d’Osona i el Moianès- i una en un despatx professional de Madrid. L’Intendent Portaveu dels Mossos d’Esquadra, Xavier Porcuna, ha explicat que s’han realitzat totes les detencions que s’havien previst per avui, però que tot i això no descartaven realitzar noves detencions un cop analitzat tot el material recollit. També ha explicat que tot i que l’operatiu policial s’ha desplegat avui, el cas es va començar a investigar ara fa tres anys, el 2011, quan es van trobar alguns indicis a Manresa.  És el jutjat número 4 de Manresa el que porta tot el cas.  

La banda però, no actuaria únicament aquí, sinó que es tractaria d’una organització criminal amb empreses arreu d’Europa i que actuaria blanquejant diners de procedència il·lícita de països de l’Est. La relació estaria fonamentada amb transaccions econòmiques mitjançant societats fraudulentes que permetien blanquejar els diners obtinguts. No s’ha concretat, però, amb quin tipus d’activitats estarien relacionats aquests delictes.

Related Posts