Ona Moianès

“No només busquem independència, sinó també un canvi de model”

“No només busquem independència, sinó també un canvi de model”

  • La CUP ha presentat aquest matí a Santa Maria d’Oló el seu programa per les eleccions del 27s

NÚRIA PICAS RODOREDA – Jordi Masdeu, regidor de la CUP per Manresa, i Ernest Clotet, regidor de la CUP i proper alcalde d’Artés arran de pacte de govern CUP-ERC, han estat els encarregats de fer la presentació d’aquesta candidatura i del seu programa electoral per les properes eleccions del 27 de Setembre. Després de recordar que la CUP va néixer per fer-se forta en el municipalisme i per poder canviar des de la base aquelles “coses que no ens agraden dels nostres pobles”, els ponents han exposat el programa del partit i han assegurat que de cara a aquestes properes eleccions “la CUP només té sentit per fer coses diferent”.

Masdeu ha recordat que la independència ha de servir per poder canalitzar totes les qüestions prioritàries que necessita el país, i ha demanat el vot al·legant que tots aquells que no volen un país en que “manin els bancs, on hi hagi exèrcit i on els governants girin l’esquena al poble” poden trobar una garantia que així serà fent confiança al seu partit.  També en aquesta línia, Clotet, ha recalcat que “no només busquem una independència, sinó també un canvi de model”. Un canvi de model que passa per l’empoderament de les bases, que són la força que ha de fer efectiu aquest canvi radical “que necessita el nostre territori”. Tot això es veuria reflectit en el procés constituent que s’iniciaria un cop guanyades les eleccions.

Han remarcat també que “la CUP no fallarà al país”, i que un cop el poble hagi decidit independència s’obrirà un procés constituent; primer es farà una declaració d’independència. La ruptura nacional amb les estructures estatals i autonòmiques també, es farà si cal a través de la desobediència i la insubmissió. “Mai cap país s’ha independitzat dins la legalitat” ha explicat Masdeu, i és que primer caldrà “una declaració i desprès ja vindrà el diàleg”. Un diàleg amb l’Estat, necessari i que s’haurà d’estendre desprès cap al reconeixement de Catalunya per part d’altres països.

L’acte s’ha tancat després de les preguntes d’alguns dels assistents, una setantena, que han pogut escoltar temes de S’Temple bar, de la mà de tres membres d’aquest grup olonenc.

Tres membres de S'Temple bar han amenitzat el vermut desprès de l'acte. Fotografia: Núria Picas

Tres membres de S’Temple bar han amenitzat el vermut desprès de l’acte. Fotografia: Núria Picas

Related Posts

Leave a Reply