Ona Moianès

L’exposició ‘Neanderlife’ s’inaugura a Moià amb una bona acollida

L’exposició ‘Neanderlife’ s’inaugura a Moià amb una bona acollida

 

  • El primer cap de setmana hi han passat més de 200 visitants

 

ALBERT VILANOVA FARRÉS – L’exposició ‘Neanderlife’, inaugurada el dissabte passat, ha tingut una bona rebuda. Tant, que el museu de Moià Casa Rafel Casanova de Moià va rebre més de 200 visitants només en el primer cap de setmana, sense comptar les 60 persones, amb una alta representació institucional inclosa, que hi van assistir el dia de l’estrena.

Aquesta és una exposició itinerant que ja es va estrenar a Madrid el 16 de gener, però que a Catalunya hi arriba en primícia a Moià fins el 5 de juny. A més a més, encara que la Neanderlife es desplaci, el material exposat a cada museu serà diferent i, per tant, tal i com explica la directora del de Moià, Marta Fàbrega, es tracta d’una exposició única que a més donarà lloc a altres tipus d’activitats, sobretot per nens i persones de la tercera edat: “Si tu vols veure la dent del nen de Neandertal, o fins d’aquí 7 o 8 anys, quan l’hagin estudiat, li hagin tret l’ADN i pugui estar exposada a un museu, no la tornaràs a veure”.

D’altra banda, Fàbrega també destaca el Museu ha fet un esforç per mantenir l’exposició fins el juny, ja que l’organització la volia traslladar abans, ja que “així ens coincideix amb dues efemèrides: una és el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig i l’altra són les Setmanes Internacionals dels Geoparcs Unesco”, que cauen l’última setmana de maig i la primera de juny.

Recordem que la Neanderlife es pot visitar de forma gratuïta en horari de museu. Un dels principals alicients que s’hi trobaran és l’oportunitat de veure-hi la dent del nen neandertal de Moià trobada aquest estiu, a més de 50 peces d’altres restes trobades a la Cova de les Teixoneres.

Related Posts

Leave a Reply