Ona Moianès

Neix una nova ONG a Moià, Apadrimax

Neix una nova ONG a Moià, Apadrimax

  • Apadrimax està promoguda per un infermer moianès amb l’ànim de defensar els drets dels infants més desfavorits del món

 

Sebastia Coll, amb una de les samarretes per finançar la ONG

Pol Estrada Plans – Moià compta des de fa uns mesos amb una nova ONG centrada en la defensa dels drets dels infants sense recursos als països del tercer món.  L’impulsor d’aquest projecte és Sebastià Coll, un infermer de 24 anys nascut a Moià.  El seu interès neix arran d’un viatge familiar a la India, que més tard el porta a fer-ne un segon, com a voluntari. Va ser aquest últim viatge el que, segons ell, li va canviar la vida. “Jo mai m’hagués imaginat crear una ONG, però després de veure noies menors d’edat prostituint-se per poder menjar o infants amputats d’extremitats per fer més pena a l’hora de pidolar, la meva percepció del món es va alterar per complert” explica.

“Crec que el nostre concepte de pobresa és un pèl difós. Allà a l’Índia si tens un trau et mors. En canvi, aquí amb dos minuts tens l’ambulància a la porta de casa” Quan Sebastià Coll va acabar l’estància de voluntari, va tornar cap a Catalunya capficat i amb la idea en ment d’un sòlid projecte per emprendre. És per això que, durant aquest últim any, s’ha dedicat a regir i compactar els fonaments de l’organització, tan en l’àmbit legislatiu com en l’àmbit financer.  Fa pocs mesos que la ONG s’ha inaugurat i ja s’han posat en marxa diversos projectes socials per treballar en un nou projecte amb nens del Congo. Apadrimax obre les portes a col·laborar a “tota aquella persona disposada a canviar el món i les injustícies” i es pot fer mitjançant les clàssiques donacions, o bé comprant les samarretes que l’organització ha posat a la venda durant aquests últims dies. “Aquesta aventura arribarà allà on la gent, la societat, vulgui que arribi. Cadascú ha d’aportar el seu granet de sorra” sentencia Sebastià Coll.

Related Posts