Ona Moianès

Els Mossos intervenen 21 rèptils sense documentació reglamentaria a un veí de Sant Quirze de Sajafa

Els Mossos intervenen 21 rèptils sense documentació reglamentaria a un veí de Sant Quirze de Sajafa

  • El jove va cridar l’atenció de les autoritats després de patir un accident de transit amb el cotxe carregat de rates blanques

Els Mossos d’Esquadra han decomissat 21 rèptils exòtics a un jove de 26 anys veí de Sant Quirze de Safaja. Al presumpte autor se’l acusa d’una infracció administrativa per la tinença de rèptils sense documentació. A mitjans de febrer un indicatiu de mossos de trànsit va assistir a un accident  de trànsit on un dels cotxes implicats portava en el seu interior gran quantitat de rates blanques. Davant de l’estranyesa dels fets, el propietari dels animals els va manifestar que eren per alimentar les serps que tenia en el seu domicili.

L’ajuntament del municipi, en canvi, diu haver-se’n assabentat després de constatar que el mateix habitatge tenia la llum punxada de l’enllumenat públic. “No sé si té res a veure, però a nosaltres ens va cridar l’atenció per això”, afirma Sito Piella, regidor de Sant Quirze. Gràcies a aquests successos, Els Mossos van iniciar tot un seguit de gestions per trobar el parador de les serps i comprovar si les instal·lacions i els permisos complien amb la normativa actual.

Finalment, el passat 8 de març es va inspeccionar l’habitatge sospitós. Els agents van confirmar que en dues habitacions hi havia diferents terraris amb un total de 24 rèptils, dels quals 21 no tenien els papers necessaris per la seva tinença.

Els mossos van efectuar una acta de denúncia i van intervenir els rèptils que sense documentació corresponent. Concretament van comissar una boa constrictor (Boa constrictor imperator), quatre pitons bola (Python regius), dos dragons barbuts (Pogona vitticeps), quatre serps guttata (Elaphe guttata), dos pitó Bronguersmai (Python brongersmai), quatre serps musel de porc (Heterodon nasicus), un varà (Varanus exanthematius), una serp Rei de Califòrnia (Lampropeltis getula californiae)  i dos llangardaixos platejats de Sudan (Gerrosaurus major).

Related Posts