Ona Moianès

Alcaldes i representants municipals viatgen a Suïssa per estudiar pràctiques de gestió del territori i explicar el context polític català

Alcaldes i representants municipals viatgen a Suïssa per estudiar pràctiques de gestió del territori i explicar el context polític català

  • La delegació ha estat organitzada conjuntament per Diplocat i la Diputació de Barcelona

POL ESTRADA PLANS – Un comité d’alcaldes i representants municipals de Catalunya ha viatjat aquesta setmana a Suïssa en una missió informativa organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i la Diputació de Barcelona, amb el suport del Consolat General de Suïssa a Barcelona i del Govern federal suís. El propòsit principal del desplaçament ha estat observar i considerar alguns exemples de bones pràctiques en l’àmbit de la gestió del territori i, en particular, en el disseny i la implementació de plans de transició entre zones urbanes, agrícoles, industrials i forestals. També han aprofitat per reunir-se i explicar el moment polític i social que viu Catalunya a dia d’avui.

Durant l’estada a Suïssa, la comitiva catalana ha visitat les ciutats de Ginebra, Berna i Zuric. Un cop aterrats, van ser rebuts per Manuel Manonelles, representant del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra.

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià; Dionís Guiteras, afirma que “els tres models analitzats són absolutament diferents entre ells”. A més, diu haver quedat molt sorprès pel pragmatisme de la gent a l’hora de prendre decisions. “La ciutadania té molt pes”, sentencia.

La delegació també es va reunir amb representants polítics suïssos, en concret amb membres del Grup d’amistat amb Catalunya. Guiteras ratifica que “estan molt a favor del procés català”.  Explica també que van quedar esparverats de les coses que els hi va explicar el president del Senat espanyol, que havia estat a Suïssa feia poques setmanes. “Per ells és incomprensible que l’Estat espanyol es negui a un procés de participació ciutadana com és un referèndum” conclou.

A més del mateix Guiteras, també formaven part de la delegació catalana Albert Royo, secretari general de Diplocat; Jaume Ciurana, diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona; Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM); Ferran Estruch, alcalde de Cardona; Pere Pons i Vendrell, alcalde de Subirats; Rosa Maria Ribera i Mitjavila, regidora de Presidència i de Relacions Internacionals i Europees de l’Ajuntament de Terrassa; Joan Chicón Vallejo, cap del Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa; i Eva Candela, directora de l’Àrea de Territori de l’Ajuntament de Terrassa.

Està previst que properament alguns càrrecs municipals suïssos viatgin a Catalunya per analitzar pràctiques i gestions del seu interès.

Related Posts