Ona Moianès

Els Picapolls de la Gavarresa es reafirmen a la Diada Castellera de Moià

Els Picapolls de la Gavarresa es reafirmen a la Diada Castellera de Moià

REDACCIÓ.- Els Picapolls de la Gavarresa deixen enrere l’assaig obert a la plaça de l’Església de Moià després de la bona actuació d’aquest dissabte a la tarda al Parc municipal. La colla castellera del Moianès va ser l’amfitriona d’una diada que va comptar amb la participació dels Castellers de Santpedor i dels Margeners de Guissona.

Els Picapolls jugaven a casa. El sud de la comarca 42, doncs, també és territori dels de la Gavarresa, ja que tot i assajar a Artés compten amb joves de Moià, Santa Maria d’Oló i Calders.

Les tres colles castelleres van poder descarregar tots els pilars – aquesta vegada de 6 pisos – malgrat el mal temps. La pluja va endarrerir les actuacions i va suspendre durant un parell d’hores l’acte infantil Xics Festival que es feia al matí, fet que va provocar que s’acabessin celebrant ambdós actes a la tarda.

Tot i això, la diada castellera va ser tranquil·la. Després dels pilars de benvinguda, els Picapolls van començar amb dos P4 per continuar amb un 3d6, el més ràpid i segur de la seva curta història. Els van seguir els de Guissona també amb un 3d6 i els de Santpedor amb un 4d6, tots dos descarregats.

Durant la segona ronda, els Picapolls de la Gavarresa van descarregar, per la seva banda, un ferm 4d6 amb pilar. Els Margeners, en canvi, van optar per un 2d6 després de desmuntar un primer peu. Els Castellers de Santpedor van tancar la volta amb 3d6 amb pilar també descarregat.

La tercera ronda va anar encapçalada per uns 4d6 descarregats pels Picapolls i els Margeners de Guissona. Els de la camisa daurada van ser els encarregats de finalitzar-la amb un 3d6 també descarregat. Per últim, a la ronda de pilars, els Picapolls van fer un venet de 4, els Margeners un pilar de 4 aixecat per sota, i els de Santpedor 2 pilars de 4.

Fotografia: Xavier Rius Sant

 

Diada castellera a Moià

 

Related Posts