Ona Moianès

El president Puigdemont serà avui a Castellterçol

El president Puigdemont serà avui a Castellterçol

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, presidirà avui, dimarts 1 d’agost, l’acte institucional de commemoració del centenari de la mort d’Enric Prat de la Riba que tindrà lloc al municipi de Castellterçol, a la comarca del Moianès.

Enguany es compleixen 100 anys de la mort de Prat de la Riba (Castellterçol, 29 de novembre de 1870 – 1 d’agost de 1917), impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1917). Fundador d’institucions cabdals com l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el 1912, o l’Institut d’Estudis Catalans, entre d’altres, una de les seves obres més destacades és La nacionalitat catalana.

A les 19 hores, el president arribarà a l’Ajuntament de Castellterçol, on serà rebut per l’alcalde, Isaac Burgos. També hi seran presents els consellers d’Interior, Joaquim Forn; de Cultura, Lluís Puig, i de Justícia, Carles Mundó; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, i el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, entre d’altres autoritats.

Des del balcó de la Casa de la Vila, el cap de l’Executiu presenciarà la representació de la tradicional “Dansa de Castellterçol”, a càrrec de l’esbart local, Rosa d’Abril. Seguidament, dins de l’Ajuntament, es durà a terme la inauguració de la nova sala “Prat de la Riba” i de l’obra mural que la presideix, creada per l’artista David Font. El president també signarà el llibre d’honor.

En acabar, les autoritats es desplaçaran a peu fins a la plaça Prat de la Riba on es durà a terme l’acte institucional de commemoració del centenari. Hi haurà intervencions de l’alcalde de Castellterçol, de la presidenta de la Diputació i del president Puigdemont, que clourà l’acte.

Related Posts