Ona Moianès

Guiteras es presenta sol per declarar davant el fiscal

Guiteras es presenta sol per declarar davant el fiscal

L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), es va negar a declarar ahir al migdia davant el fiscal de Manresa per haver signat el decret de suport al referèndum de l’1-O. A diferència de la resta d’alcaldes citats que també hi han acudit aquestes setmanes, Guiteras va arribar-hi completament sol i sense un advocat, fet que va provocar que s’allargués fins a 45 minuts un tràmit que normalment dura molt menys. I és que segons va explicar, creia que si s’acollia al seu dret a no declarar, no li feia falta. Ara bé, això no va ser així perquè van haver d’esperar que n’arribés un.

A la sortida dels jutjats, Dionís Guiteras va explicar que va decidir acudir-hi sol tot i haver tingut “molta gent de Moià, de la comarca i del país” disposada a acompanyar-lo i va afegir que “ara cal descansar i agafar forces perquè ens esperen unes setmanes difícils”. L’alcalde també va carregar contra la fiscalia i va dir que aquest tipus de declaracions eren “una pèrdua de temps i recursos públics”.

Guiteras va justificar la seva assistència davant el fiscal perquè si no s’hi hagués presentat, “potser s’hauria obert un altre procés judicial”. Això hauria obligat els Mossos d’Esquadra a actuar, cosa que hauria provocat “més malbaratament de recursos públics i intentar enfrontar-nos entre nosaltres”.

L’alcalde també va aprofitar l’ocasió per donar les “gràcies al fiscal general de l’Estat, al govern del PP, al PSOE i a Ciutadans per crear independentistes i demòcrates a cabassos cada cop que obren la boca”.

Related Posts