Ona Moianès

Es posa en marxa la campanya de prevenció de consum de drogues a les festes majors

Es posa en marxa la campanya de prevenció de consum de drogues a les festes majors

  • El Consell Comarcal del Moianès ha comandat la iniciativa “Com consumeixes l’oci?”, juntament amb la col·laboració dels ajuntaments i el Consorci

El Consell Comarcal del Moianès ha fet pública la campanya “Com consumeixes l’oci?”, per tal de fomentar un correcte consum de l’oci durant les Festes Majors de la comarca. En les darreres celebracions de gran abastament (Carnestoltes de Moià, Festes Majors d’anys enrere) ja s’havia optat per l’opció de fer campanyes de conscienciació –contra la violència de gènere, contra el consum abusiu de l’alcohol i contra el vandalisme– per tal de prevenir danys, i sembla que la proposta ha resultat efectiva. Enguany, i per primera vegada, la campanya està focalitzada en la prevenció i reflexió envers el consum de drogues i les conseqüències que pot comportar.

La iniciativa pretén abordar la perspectiva dels diferents agents: els i les joves, les famílies i els establiments de dispensació d’alcohol (tant negocis com entitats que organitzen barres). En primer lloc, destaca l’apoderament de les persones joves. Segons l’organització, això implica informar-los dels riscos i mirar de potenciar les seves habilitats per fer front a les diverses situacions en què es poden trobar. És per aquest motiu que s’ha preparat un díptic amb recomanacions per fer front els consums. A més, en alguns municipis es preveu oferir un servei d’autobús gratuït per poder assistir a les festes dels municipis veïns evitant la conducció de vehicles particulars. D’altra banda, per tal d’orientar a les famílies d’adolescents, s’han presentat unes recomanacions en els programes de festa major de cada municipi amb diferents idees per tractar amb els joves. Finalment, es realitzaran diverses formacions destinades als establiments i entitats que dispensen alcohol durant les festes majors amb l’objectiu de dotar-los d’eines i estratègies per garantir unes nits de festa major sense problemes. La primera d’elles va tenir lloc el passat 24 de juliol i va gaudir d’una gran acollida.

L’organització assegura que, malgrat ser la primera edició de la campanya, ja hi ha propostes per fer d’aquest treball de prevenció un eix permanent a la comarca.

Related Posts