Ona Moianès

Inicia la novena edició de la Cabra d’Or

Inicia la novena edició de la Cabra d’Or

  • L’organització ha advertit que els horaris anunciats es poden veure afectats per la pluja

Com ja és habitual durant els últims anys, pocs dies abans que iniciï la festa major de Moià, es celebra la festa de la Cabra d’Or. La celebració, que es basa en una tradicional llegenda mil·lenària, neix l’any 2010 per “donar una espurna juvenil a la Festa Major de Moià”. Amb el transcurs de pocs anys s’ha consolidat com una de les festivitats més esperades de la comarca.

Enguany, la tradició té lloc els dies 9 i 10 d’agost. El programa no varia gaire de les darreres edicions; es realitzaran desenes d’activitats pels carrers de la capital del Moianès, la majoria d’elles basades en la llegenda que engendra la tradició. Els horaris es poden veure modificats per les condicions meteorològiques.

Els actes inicien el matí de dijous amb la tradicional arribada de la Cabra des de Còrdova. Al vespre, la Cabra i els participants es desplaçaran a peu fins el Castell de Sant Andreu per passar-hi la nit; allà es farà un sopar de carmanyola, un joc de nit. També actuarà el grup músical TRAST, del Baix Llobregat, i discjòqueis “Tarapadell i mestre Raf ballaruca SELECTORS” i “JoelMasip&Nehru”.

L’endemà divendres 10, de bon matí al Castell de Sant Andreu, s’esmorzarà xocolata desfeta i es partirà altra vegada cap a Moià amb la Cabra carregada. A més, s’habilitarà la Plaça Sant Sebastià per rebre-la i realitzar activitats diverses. A les 13 hores, i després d’un llarg recorregut, s’exposarà la Cabra a la Casa de la Vila. A les 19 hores es reprendran altra vegada les activitats; cercavila pels carrers més cèntrics del poble, representació teatral de la llegenda, sopar de noces medieval i els tradicionals balls de la Cabra d’Or amb la Banda Àuria i els ballarins de La Cabra. Tot plegat ho clourà l’actuació del discjòquei DjCabrit.

Related Posts