Ona Moianès

Moià commemora el primer aniversari de l’1-O batejant la Biblioteca Municipal

Moià commemora el primer aniversari de l’1-O batejant la Biblioteca Municipal

  • La iniciativa popular, suportada tothora per l’Ajuntament, pretén fer memòria de la data, així com homenatjar-la

La Biblioteca Municipal de Moià ha estat batejada com a “Biblioteca Municipal 1 d’octubre” en l’acte commemoratiu del primer aniversari del referèndum, que va tenir lloc ahir diumenge 30 de setembre al vespre. L’acte, que va rebre el nom “Fa un any que vam votar”, va aplegar més de mig miler de persones. Malgrat oficialitzar-se ahir, la iniciativa (impulsada pel CDR de Moià mitjançant una recollida de signatures) es va aprovar el passat mes de juliol al ple municipal amb el suport unànime dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament (AraMoià, al govern, i el PDeCAT, a l’oposició).

A banda de la col·locació de la placa, que va cloure l’acte, també hi va haver diversos parlaments de testimonis i organitzadors, es va llegir una carta de Jordi Cuixart escrita des de la presó de Lledoners, es va interpretar el Cant dels Ocells i es va projectar un videoclip (Mission Republic, creat per Lluís Cascales) i un curtmetratge de les imatges de la votació a la biblioteca (realitzat per Queralt Guinart).

Finalment, Dionís Guiteras, alcalde de Moià, va dirigir un discurs a tots els moianesos que es van mobilitzar. Va assegurar que “el nom d’aquesta biblioteca l’ha triat el poble; i no l’ha demanat només per les vies reglamentàries, és a dir, amb una recollida de signatures. També l’ha demanat perquè el que ha sentit i el que ha viscut aquí era digne de fer-ho.” “Li hem posat “1 d’octubre” a la biblioteca per moltes raons: la primera, perquè el poble ho ha volgut; la segona, per homenatjar l’exemple de la dignitat de les moianeses i dels moianesos; i la tercera, perquè la casa de la cultura es mereix portar el nom de la cultura i de la dignitat”, va sentenciar Guiteras.

Related Posts