Ona Moianès

Moià clou amb èxit el primer cap de setmana de la Festa Major d’Hivern

Moià clou amb èxit el primer cap de setmana de la Festa Major d’Hivern

  • Com cada any, la celebració ha ofert una àmplia mostra d’activitats, tallers i actuacions, la majoria d’elles arrelades a tradicions centenàries

La capital del Moianès es troba de celebració. Com és habitual en aquestes dates, molts municipis festegen la seva festa major d’hivern particular, i Moià no és una excepció. A més, les dates coincideixen amb les Festes de Sant Sebastià, patró de la vila, la qual cosa multiplica el nombre d’activitats, tallers i actuacions que s’organitzen arreu del municipi.

El tret de sortida es va donar el passat divendres 18 de gener a la Biblioteca Municipal 1 d’Octubre amb l’espectacle d’ombres xineses “El millor regal del món”, a càrrec de Marta Esmarats. Tanmateix, no va ser fins l’endemà, dissabte 19,  que van iniciar les actuacions, la majoria d’elles arrelades a tradicions centenàries,  típiques de les Festes de Sant Sebastià. Aquestes van començar a les 19 del vespre amb les danses pels carrers antics de la vila dels Garrofins, el Pollo i els Teiers, per, d’aquesta manera, donar la benvinguda a la celebració.

Així mateix, diumenge 20, dia de Sant Sebastià, va tenir lloc la missa solemne en honor al patró a l’església parroquial de Santa Maria de Moià. Tot seguit, els Garrofins i els Grallers de Moià van continuar amb la celebració interpretant novament una dansa. Posteriorment, també es van representar les Danses Tradicionals de Moià, entre les quals destaquen el Ball del Ciri, el Ball de Garrofins, el Ball de Bastons i el Ball de Gitanes. Les actuacions es van executar dins la mateixa església parroquial a causa del mal temps. La Cobla Sabadell va ser la formació encarregada d’interpretar les peces musicals.

Finalment, també cal subratllar que la festa segueix el proper cap de setmana. Entre d’altres activitats, destaquen una botifarrada, la celebració dels Tres Tombs i la interpretació del Ball de Contrapàs Curt, dansa cerimonial associada als traginers i a Sant Antoni.

Related Posts