Ona Moianès

L’atur puja a un total de 608 persones al Moianès

L’atur puja a un total de 608 persones al Moianès

64 més que en les dades obtingudes el mes passat, el que suposa un increment de gairebé un 12% en només un mes. La llista de població aturada a la comarca l’encapçala la capital, Moià, amb un total de 298 persones, 26 més respecte el mes passat. El segon municipi on puja més el nombre d’aturats és Castellterçol, que comptabilitza 10 persones més sense feina. 

Si parlem de percentatges, el poble amb l’increment d’aturats més alt és Sant Quirze de Safaja. En concret, l’atur puja al municipi un 26,92% amb 7 persones sense feina d’un total de 26. L’Estany, amb un increment del 16,67% i Calders amb un 16,28% segueixen la llista de major pujada percentual en segon i tercer lloc, respectivament. 

D’altre banda, municipis com Collsuspina i Granera mantenen les seves dades i són els únics que no sumen cap aturat. Santa Maria d’Oló, per la seva banda, només comptabilitza un aturat més, conservant així la taxa d’atur registral més baixa del Moianès. 

Al conjunt de Catalunya l’atur ha augmentat en 50.763 persones respecte al mes de març, el que suposa un creixement del 12%. La xifra total supera els 467 mil desocupats.

Des del govern atribueixen aquest augment tan significatiu a l’efecte de la crisi sanitària de la Covid-19 que va començar a repercutir en l’atur registrat a partir del 13 de març al decretar-se l’estat d’alarma. Tot i això, asseguren que en les darreres setmanes d’abril, el creixement s’ha anat moderant.

Amb tot, aquestes dades no inclouen els afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, que a Catalunya són més de 700 mil treballadors. 

Related Posts