Ona Moianès

El Consell Comarcal i la Fundació Impulsa promouen l’accés als cicles de Formació Professional a alguns alumnes del Moianès

El Consell Comarcal i la Fundació Impulsa promouen l’accés als cicles de Formació Professional a alguns alumnes del Moianès

En total, 11 alumnes de la comarca han estat seleccionats per l’entitat que promou un seguit de beques per seguir els estudis en FP. Per aconseguir-la, els centres educatius identifiquen els estudiants d’ESO que, malgrat tenir vocació i talent, poden tenir dificultats econòmiques per continuar ampliant la seva educació. D’aquesta forma, es reforcen les seves possibilitats de poder accedir a millors oportunitats professionals en un futur. 

Les beques no només suposen un finançament econòmic per seguir estudiant. L’alumne també rep un ordinador i un mentor que l’acompanya en la descoberta de la seva vocació, així com trobar una sortida laboral un cop finalitzats els estudis. Aquesta figura la desenvolupen professionals reconeguts de diversos sectors i ho fan de forma voluntària. Els alumnes becats també reben trobades formatives per reforçar el compromís amb l’itinerari formatiu escollit. 

Segons dades de la Fundació Impulsa, en general, un 32% dels joves no tenen el títol de secundària, un 45% fracassen en cicles formatius de grau mig i un altre 32% són exclosos del sistema de beques estatal. Per aquesta raó es va crear la Fundació que ja ha repartit un total de 106 beques, aconseguint un 86% de graduats amb èxit des del 2015.

Related Posts