Ona Moianès

Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals, visita les obres de la fibra òptica que arribarà a Castellterçol i Moià a l’estiu

Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals, visita les obres de la fibra òptica que arribarà a Castellterçol i Moià a l’estiu

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà la connexió a les 13 capitals de comarca que encara no tenen l’anomenada “fibra de la Generalitat”. La xarxa també es desplegarà per 51 municipis de Catalunya i fins a 16 comarques al seu pas. 

Divendres, el conseller Jordi Puigneró va comprovar ‘in situ’ el desplegament de les obres entre les poblacions de Sant Quirze Safaja, Castellterçol i Moià. El conseller va destacar la rellevància d’aquest fet amb les següents paraules. 

Declaracions de Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals

Amb aquesta obra, el 76% dels habitants del Moianès tindran accés a la xarxa aquest mateix estiu. Això suposa que la comarca passarà de tenir 1.652 habitants amb possibilitat d’accés a la fibra òptica a oferir-la a 10.260 habitants.

Per la seva banda, l’alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos, remarcava que la situació actual provocada per la Covid-19 ha fet més patent que mai la necessitat de tenir una bona connexió en comarques rurals.

Paraules d’Isaac Burgos, alcalde de Castellterçol

D’aquesta manera, el Moianès passarà de tenir dos municipis connectats, com són Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló, a tenir-ne quatre en total amb la suma de Castellterçol i Moià. 

El cost de la inversió al Moianès serà de gairebé mig milió d’euros. Amb tot plegat, s’estima que a finals de juliol s’hauran estés per la comarca 12,6 quilòmetres nous de fibra, el que suposarà uns 40 quilòmetres en total. 

Related Posts