Ona Moianès

Puja el ritme de contagis al Moianès amb 3 nous positius la primera setmana de juliol

Puja el ritme de contagis al Moianès amb 3 nous positius la primera setmana de juliol

Així ho desprenen les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Aquest fet coincideix amb l’entrada la nova etapa de represa i el relaxament d’algunes mesures i limitacions com la mobilitat . Així doncs, des de la Revetlla de Sant Joan el Moianès ha incrementat en 5 els casos confirmats fins arribar als 151 en total. Si afegim la comarca del Bages a l’equació, el nombre de contagis puja fins els 90 en tan sols 13 dies. En el mateix període de temps, 13 dies abans de Sant Joan, el Moianès no havia registrat cap nou positiu i la comarca del Bages només 58 contagis. Malgrat tot, segons Althaia, tan sols 3 persones han ingressat a l’hospital. 

Si ens centrem en la comarca del Moianès hem de destacar que la primera setmana de juliol s’han sumat 3 casos positius a la llista. Un de Moià, un de Castellcir i un altre de Santa Maria d’Oló. El mateix nombre que en les tres primeres setmanes de juny. Si bé és cert que el ritme no és el mateix que el que es donava els pitjors dies de la pandèmia, la ràtio de contagis s’ha ampliat en 0,4 punts. El nombre de casos positius s’eleva fins a un nou màxim històric situat en 859.

Per la seva banda, Jan Fargas, cuiner del Restaurant Les Voltes de Sant Sebastià de Moià, ha anunciat a Twitter que un treballador de l’equip ha donat positiu en el test de la Covid-19. Per tant, el recinte romandrà tancat fins a nou avís per poder garantir les condicions de seguretat adients. Un comunicat que molta gent ha aplaudit per la transparència i que serveix per conscienciar que la pandèmia encara no ha acabat.

Related Posts