Ona Moianès

Endesa instal·la aïllants a torres de mitjana i alta tensió de Santa Maria d’Oló per protegir els ocells

Endesa instal·la aïllants a torres de mitjana i alta tensió de Santa Maria d’Oló per protegir els ocells

Consisteix en la instal·lació de fundes protectores en grapes, ponts fluxos i d’altres elements conductors del suport. Aquests dispositius aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que en estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric.

Els suports es troben distribuïts a les comarques d’Osona, el Bages, l’Anoia i el Moianès, en punts detectats com a especialment sensibles. La instal·lació, que ha tingut un cost de 26.000, permetrà alhora millora la qualitat del servei, ja que evitarà les interrupcions.

 Així mateix, en alguns casos, s’hi han instal·lat uns elements que es diuen “salva ocells”, que consisteixen en unes balises que eviten que les aus s’hi apropin, així com elements anticol·lisió, en el cas de les línies d’alta tensió.

A banda de reduir el risc per les aus, evitant el contacte, també s’eviten les interrupcions del servei. Segons la companyia, amb els suports instal·lats hi ha un total d’11 línies que se’n veuran beneficiades o, el que és el mateix, 37.532 clients repartits entre 38 les poblacions d’Anoia, el Bages, el Moianès i Osona.

Related Posts