Ona Moianès

El monestir de Santa Maria de l’Estany és un dels espais del projecte “Cases d’Oliba”

El monestir de Santa Maria de l’Estany és un dels espais del projecte “Cases d’Oliba”

El monestir de Santa Maria de l’Estany, al Moianès, és un dels espais visitables que el Bisbat de Vic promou per la descoberta del llegat de l’abat Oliba. 

Sota el nom de “Cases d’Oliba”, la diòcesi ha presentat una campanya que ofereix un paquet d’entrades conjuntes per visitar diversos espais del Moianès, el Bages, Osona, l’Anoia i el Ripollès amb el segell del bisbe. Es tracta, per exemple, de la basílica de la Seu de Manresa, el Museu Episcopal de Vic, el monestir de Santa Maria de Lluçà, l’església de Santa Maria de Camprodon o el mateix monestir de l’Estany, entre d’altres. 

Segons Dani Font, secretari de la comissió de Patrimoni Cultural del Bisbat, aquests equipaments tenen valor turístic però també són exemples de l’art de cada època i testimoni de la vivència espiritual de les persones i comunitats al llarg dels segles. Com a tret curiós, el projecte s’ha gestat durant el confinament i s’ha donat a conèixer en un context on el turisme de proximitat té més vigència que mai. 

Les entrades per visitar els espais estan a la venda al web casesdoliba.cat. L’entrada conjunta general permet visitar sis equipaments durant tot l’any amb un descompte del 50%. A més, amb l’objectiu d’acostar el patrimoni als més joves, totes les entrades són gratuïtes pels menors de divuit anys.

Related Posts