Ona Moianès

Arran Moianès es presenta a la comarca amb actes a diferents poblacions

Arran Moianès es presenta a la comarca amb actes a diferents poblacions

El projecte del col·lectiu polític i juvenil d’Arran es presenta aquest cap de setmana a Moià. Abans ja ha fet actes a Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló.

L’acte de presentació a la capital del Moianès està previst per diumenge dia 2 d’agost. Constituirà la penúltima trobada abans de la darrera presentació a Castellterçol que es durà a terme el 7 d’agost. Abans, Arran es va presentar en societat a les poblacions de Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló. En total, quatre poblacions repartides per la comarca per donar a conèixer un projecte polític que vol ser descentralitzat i que va començar a finals de 2019. Els actes de presentació no s’han fet abans a causa de la pandèmia. 

En el cas d’Oló, el projecte es va presentar a la Plaça Catalunya el passat dissabte 25 de juliol a la tarda amb un programa bastant complet: xerrades, un debat sobre feminisme, sopar popular i música a la fresca. La Laia, portaveu d’Arran Moianès, explica com es va desenvolupar la xerrada sobre feminisme i la resta de la jornada. 

Amb tot plegat, es van apropar a l’acte unes vint-i-cinc persones de totes les edats per conèixer el projecte polític. Tot es va fer amb les mesures de seguretat obligatòries com l’ús de la mascareta i respectant les distàncies. Una altra recomanació peculiar per assistir a l’acte va ser la de dur cadascú el got de casa. Una mesura que segons la portaveu d’Arran és una solució ecològica i redueix el risc de contagi. 

L’acte va transcórrer amb tranquil·litat i sense cap incident remarcable. Tot i això, la presentació va comptar amb la presència d’un Punt Lila per assegurar que fos un espai lliure d’agressions masclistes. Un Punt Lila que, segons la portaveu d’Arran, pot ser una de les primeres vegades que es dóna aquest servei al poble. Cal destacar que Arran Moianès està format per 13 noies i 2 nois. Un fet que des de l’organització pensen aprofitar per defensar el feminisme a la comarca.

Finalment, a l’acte també s’hi va fer una paradeta per comprar samarretes, llibres i d’altre material relacionat amb l’organització política.

Related Posts