Ona Moianès

Moià implanta un sistema de reciclatge que permet fer donacions

Moià implanta un sistema de reciclatge que permet fer donacions

Moià es converteix en una de les primeres poblacions catalanes en apostar per un sistema de reciclatge innovador que premia la bona pràctica amb recompenses.  

Això és possible gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per “Reciclos”, considerat el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a l’Estat Espanyol. D’aquesta manera, els habitants de la capital del Moianès podran reciclar les llaunes i ampolles de plàstic en un dels 68 contenidors grocs als quals se’ls ha incorporat aquesta tecnologia. 

Per utilitzar la plataforma, els ciutadans de Moià hauran de descarregar-se l’aplicació al mòbil, escanejar el codi de barres de l’envàs o recipients que es volen reciclar i dipositar-lo en un dels contenidors grocs. Al fer-ho, el sistema regalarà punts anomenats “Reciclos” que es podran bescanviar per les diferents recompenses disponibles. 

De moment, la primera campanya de recompenses consisteix en fomentar la mobilitat sostenible o la rehabilitació de la zona verda del carrer Miquel Vilarúbia de Moià. Montse Ferrer, regidora de Medi Ambient, ha destacat que “a més de donar una segona vida als envasos, l’aplicació permet contribuir a millorar el poble”. 

La tecnologia l’ha desenvolupat l’empresa Ecoembes, una organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a tot el país. “Reciclos” ja és una realitat a quatre municipis catalans i l’objectiu és que aquest sistema pioner arribi a totes les regions de l’Estat Espanyol l’any 2021. 

Related Posts