Ona Moianès

(AJORNAT) El Festival Test es planta a Santa Maria d’Oló

(AJORNAT) El Festival Test es planta a Santa Maria d’Oló

ACTUALITZACIÓ: El Festival d’arts intenses, properes i de curta durada finalment no farà acte de presència aquest diumenge a Santa Maria d’Oló. Les restriccions pel rebrot de contagis i els anuncis de toc de queda han fet que s’ajornés la representació.  

L’Espai Hemalosa és el recinte on el Test farà parada al seu pas per la població moianesa. La programació de tres espectacles de curta durada començarà a 2/4 de 7 amb un aforament limitat. 

El festival prové de la xarxa de creació Testimoni Escènic que va lligada a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. Aquesta xarxa planteja unes convocatòries de suport a la creació escènica on hi participen actualment 13 pobles. 11 municipis pertanyen al Bages, però també compta amb un del Berguedà, Gironella; i un del Moianès, que és el tast que es farà diumenge a Santa Maria d’Oló. Quim Moya, director artístic del Festival Test comenta que la programació torna a Oló després d’una bona rebuda. 

La pandèmia ha obligat a adaptar algunes característiques de les obres del festival com són el contacte o les exhibicions en recintes petits. Malgrat tot, Moya ha assegurat que les representacions continuen mantenint la intensitat i una quantitat limitada de públic. 

Després de Santa Maria d’Oló, al novembre sis pobles acolliran funcions i espectacles del Festival. A l’octubre s’han hagut d’ajornar dues dates, Navàs i Artés, però Quim Moya és optimista. 

Pel que fa a les representacions de Santa Maria d’Oló, el Test arriba amb tres espectacles. El primer, “Mala Peça” és una comèdia que reflexiona sobre el costat ocult del poder. Seguidament una altra comèdia, “I.A.I.A.”, basada en un futur sense àvies. Finalment, l’espectacle “Filar”, combinarà la dansa amb les titelles i el video mapping. 

Related Posts