Ona Moianès

Creix el nombre de positius a les escoles i instituts del Moianès

Creix el nombre de positius a les escoles i instituts del Moianès

Només l’Institut Moinaès, a Moià, comptabilitza 5 grups confinats i un total de 127 persones afectades. Aquest és el cas més significatiu de tots els centres educatius de la comarca. Segons dades del Departament d’Educació de la Generalitat, el centre ha registrat 27 alumnes que han donat positiu per coronavirus en els últims 10 dies. 

Aquesta dada ajuda a entendre perquè l’índex de risc de rebrot i la velocitat de propagació es troba pels núvols al Moianès. A hores d’ara, el risc es troba en 2.194 punts, xifra que només supera la comarca del Berguedà. També és significativa la mitjana d’edat de les persones que han donat positiu al test PCR. Aquesta ha baixat de 44 anys a 28 en tan sols una setmana. 

A la resta de la comarca també trobem altres centres educatius afectats com és el cas de l’Escola Josep Orriols i Roca, a Moià, amb un grup confinat de 27 alumnes i un sol positiu en els darrers 10 dies. L’Institut-Escola de Castellterçol té dos positius però cap persona ni grup confinat. A Santa Maria d’Oló, l’escola Sesmon compta amb un sol alumne que ha de quedar-se a casa obligatòriament. Les escoles La Popa de Castellcir i Els Ventets de Collsuspina tenen cadascuna dues persones confinades. Finalment, a l’escola Anton Busquets i Punset, de Calders, s’ha detectat un cas positiu en els darrers 10 dies.

Related Posts