Ona Moianès

Castellcir participa en una prova pilot de videovigilància

Castellcir participa en una prova pilot de videovigilància

La població moianesa posarà en funcionament una prova perquè els Mossos observin en directe les càmeres de videovigilància de pobles petits sense policia local.

La campanya comptarà amb la participació de quatre poblacions catalanes: Castellcir, al Moianès; Sant Vicenç de Torelló i Sant Julià de Vilatorta, a Osona; i Sant Julià de Ramis, al Gironès. 

Es donava la situació que fins ara, quan la policia necessitava les imatges tant de gravacions com les lectures de matrícules, havien de dirigir-se a l’empresa de seguretat que gestiona els dispositius. Això significa que les rebien quan el fet delictiu ja s’havia comès. Ho explica Puri Pérez, la vigilant municipal de Sant Julià de Ramis, un dels pobles que també s’han sumat a la prova. 

Fins ara, les càmeres instal·lades arreu del territori tenien un efecte dissuasori. El conveni signat amb el Departament d’Interior comporta que les imatges, i també les lectures de matrícules, s’enviïn directament al servidor de la Direcció General de la Policia. Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, assegura que ara podran ser més “proactius” a l’hora de combatre la delinqüència. 

La prova pilot tindrà una durada d’un any. Segons quin sigui el resultat, la iniciativa es podria implementar en altres poblacions de Catalunya.

Related Posts