Ona Moianès

El patrimoni natural i cultural de Castellterçol es situa al mapa

El patrimoni natural i cultural de Castellterçol es situa al mapa

L’equip de govern de Castellterçol ha rebut de l’Oficina de Patrimoni un mapa amb l’inventari dels elements més significatius del terme. Aquest projecte ha comptat amb la direcció de Virgínia Cepero, la supervisió i validació de la historiadora local Malú Garcia i el procés participatiu d’entitats i veïns del municipi. 

El mapa en format digital constitueix una eina de coneixement per recollir de forma exhaustiva el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural de Castellterçol. D’aquesta manera, es poden establir mesures de recerca, protecció i conservació de les dades que s’hi aporten. 

En total s’han recollit 111 elements que consitueixen el patrimoni de la població moianesa. 55 corresponen a la tradició oral, 15 a jaciments, 12 a elements arquitectònics i la resta a zones d’interès o espècimens botànics. Cada element conté una fitxa amb la ubicació, la descripció i la història de cada registre. El mapa també fa una valoració global del poble així com del seu conjunt patrimonial.

Amb tot plegat, l’eina també permet consultar les dades d’altres municipis de la Diputació de Barcelona que s’han unit a la campanya. 

Related Posts