Ona Moianès

Moià farà sessions de suport psicològic per a cuidadors no professionals

Moià farà sessions de suport psicològic per a cuidadors no professionals

L’Ajuntament de Moià i la Diputació de Barcelona han organitzat 10 sessions de suport psicològic adreçades a persones cuidadores no professionals. 

L’inici de les trobades serà el proper dijous 19 de novembre de 10 del matí a 2/4 de 12 del migdia. Les jornades comptaran amb l’ajuda d’un psicòleg que guiarà les sessions. Val a dir, però, que no és un curs de formació. Es tracta d’un espai de relació, d’intercanvi d’experiències i d’ajuda mútua entre persones no professionals que es fan càrrec de gent gran o dependent.  

De fet, la pandèmia ha accentuat els problemes psicològics que comporta aquesta feina no remunerada. Per aquesta raó, l’equip de govern ha anunciat el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM). Els objectius del grup, i també de les sessions, són evitar la càrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores i el seu testimoni, evitar la soledat i disminuir l’estrès. Això sí, les persones que hi participen han de comprometre’s a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació així com també assistir a totes les sessions. 

Les trobades es faran a la segona planta de l’edifici de la Biblioteca Municipal, al costat de Serveis Socials. Els grups seran reduïts i amb l’obligatorietat de portar mascareta, mantenir la distància i utilitzar gel hidroalcohòlic. Les persones interessades poden inscriure’s trucant a Serveis Socials de Moià al telèfon 93 830 00 00.

Related Posts