Ona Moianès

Collsuspina ajudarà famílies i sectors afectats per l’aturada de l’activitat

Collsuspina ajudarà famílies i sectors afectats per l’aturada de l’activitat

L’Ajuntament ha decidit fer front a la crisi socioeconòmica derivada del corovarius i que afecta de ple el municipi. Malgrat no disposar dels recursos i les competències necessàries per abordar plenament aquesta situació, l’equip de govern ha posat sobre la taula un seguit de mesures aplicables de manera immediata i a curt i mitjà termini. 

Per fer-ho, s’ha decidit comptar amb els fons acumulats per l’estalvi d’exercicis anteriors i que havien de servir per situacions extraordinàries com les que viu la ciutadania i el teixit empresarial del poble. Unes ajudes que, segons l’administració, caldrà anar revisant i reformulant en un futur proper.

Així doncs, la campanya s’ha dividit en diverses línies d’actuació per ajudar els sectors més vulnerables. Com a exemple, es vol fomentar el consum de proximitat per ajudar a pagesos i ramaders. També s’aplicarà l’exempció del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública a bars i restaurants, i es reajustarà el calendari fiscal. De la mateixa manera, s’aportaran ajudes directes a la població de risc, s’aplicaran subvencions pel sector turístic i el món de la cultura i, finalment, es mirarà de pal·liar les necessitats educatives i l’escletxa digital a l’escola “Els Ventets”.

Related Posts