Ona Moianès

Territori i Sostenibilitat es reuneix amb alcaldes del Moianès per obrir camí a les millores de la C-59

Territori i Sostenibilitat es reuneix amb alcaldes del Moianès per obrir camí a les millores de la C-59

En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha subratllat la “voluntat de treballar conjuntament amb els municipis per mirar de definir les actuacions necessàries per al condicionament del tram que va de Sant Feliu de Codines a Moià, amb una especial atenció pel que fa a la seguretat viària i al confort en la conducció. 

En la reunió, que s’ha fet de forma telemàtica, s’han remarcat aspectes concrets com la relació de la infraestructura amb la fauna i elements com el ferm i les cunetes. Els alcaldes han traslladat al conseller Calvet la importància d’aquesta actuació atès “que la C-59 és un eix de vida del Moianès”. 

El Departament disposa de la redacció d’una fase inicial del projecte, per a la qual s’estima una inversió d’1 milió i mig d’euros. Es preveu que el projecte estigui enllestit durant l’estiu de l’any que ve per fer les licitacions de les obres corresponents.

El projecte abasta una longitud total de 13 quilòmetres, entre el final de la zona urbana de Sant Feliu de Codines fins a la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià. Comprèn també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. En aquest àmbit, la intensitat mitjana diària de la C-59 oscil·la dels 12.800 vehicles del tram entre Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines, els 5.000 fins a Sant Quirze Safaja i els 5.355, fins a Moià.

Related Posts