Ona Moianès

Formatges Montbrú presenta l’edició limitada “Sarró Experience”

Formatges Montbrú presenta l’edició limitada “Sarró Experience”

La formatgeria moianesa presenta el “Sarró Experience”, un nou formatge d’edició limitada, i elaborat un a un a mans de l’Oriol Antúnez, el seu mestre formatger. 

Aquest està elaborat amb la llet del ramat de la pròpia masia Montbrú, situada a Moià, que pastura lliurement per camps i boscos de la comarca. A més, compta amb una maduració llarga i lenta que permet concentrar en cadascuna de les peces més de 30 anys d’ofici, experiència i aprenentatge al voltant del món del làctic. El resultat és un formatge de gust intens i fresc, amb una textura suau i mantegosa.

Aquest és un projecte personal de l’Oriol Antúnez, la segona generació al capdavant de la formatgeria. El mestre formatger assegura que ha posat els cinc sentits en la quallada, el tall lent de les lires i premsar a mà amb un drap cadascun dels formatges. Ja dins la cava de maduració, s’ha pogut donar a cada peça el treball manual que demanava. 

El “Sarró Experience” és una edició limitada i numerada, de la qual només s’han fet 800 exemplars amb un packaging especial. Està basat en el formatge més famós de la marca, el Sarró de Cabra, que va ser premiat com el millor formatge de pell florida del món als “World Cheese Award 2019-2020”. Es pot trobar a la venda en botigues especialitzades i de proximitat, mentre que una petita part es vendrà a través de la botiga online de “Formatges Montbrú”.

Related Posts