Ona Moianès

Moià realitzarà un cribratge massiu aquest divendres

Moià realitzarà un cribratge massiu aquest divendres

El 4 de desembre es farà un cribratge massiu a Moià per la contenció de la transmissió comunitària de la covid i detectar possibles assimptomàtics. 

Així ho ha anunciat el Departament de Salut, ampliant aquestes proves a diversos pobles de la Catalunya Central. De moment, però, la capital del Moianès serà l’única població de la comarca que durà a terme aquestes proves ràpides. 

En un principi, les autoritats van anunciar que el cribratge es faria a tots els integrants de l’Àrea Bàsica de Salut de Moià – Castellterçol. Aquesta unitat comprèn els municipis de Moià, l’Estany, Castellterçol, Sant Quirze Safaja, Castellcir i Granera. Tot i això, l’Ajuntament de Moià ha actualitzat la informació afirmant que únicament els veïns i veïnes de la capital podran participar-hi.  

Els tests ràpids es faran al Pavelló Municipal de Moià de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 3 de la tarda a les 8 del vespre. L’edat mínima per rebre la prova és de 16 anys però no cal inscriure’s prèviament. A més, la prova és gratuïta i els resultats es podran saber allà mateix en 15 minuts. En el cas de necessitar un imprès dels resultats, en 24 hores es podran imprimir des de casa amb l’aplicació “La Meva Salut”. Per realitzar la prova cal facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual.

D’altra banda, gairebé 600 persones van acudir ahir al barri de la Font dels Capellans de Manresa per fer-se la prova. D’aquests, només cinc van donar positiu. Les proves es repetiran demà dijous a la biblioteca de l’Ateneu Les Bases. 

Related Posts