Ona Moianès

Troben una granada de la Guerra Civil a la zona del Puig de Calders

Troben una granada de la Guerra Civil a la zona del Puig de Calders

La setmana passada, els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX) van haver de traslladar i fer detonar una granada de la Guerra Civil per la seva perillositat. L’antiga arma es va trobar a la campanya d’excavació que té com a objectiu recuperar les restes d’una antiga Masia del Segle XV que va ser ocupada fins a mitjans del Segle XX. L’arqueòleg Eduard Sánchez, qui és el director de les excavacions i alcalde de Calders, explica quins podrien ser els orígens de l’artefacte. 

Els treballs arqueològics s’emmarquen en una reforma que pretén adequar l’espai de El Puig per transformar-lo en una zona verda i d’esbarjo. L’indret pertany a Calders i és una zona elevada que amb el creixement de la població ha quedat enganxada al terme municipal. Sánchez dona més detalls sobre les excavacions que s’han dut a terme aquests dies.

Amb tot plegat, la Masia de El Puig serà restaurada i formarà part d’aquest espai que també comptarà amb una museïtzació que explicarà la història del lloc i les troballes fetes durant la campanya d’excavacions.

Related Posts