Ona Moianès

La corba s’estabilitza però el risc de contagi continua alt al Moianès

La corba s’estabilitza però el risc de contagi continua alt al Moianès

Així ho demostren les últimes xifres que ha facilitat el Departament de Salut corresponents al 12 de desembre. Unes dades que inclouen la possible afectació del Pont de la Puríssima i que inclouen 256 proves PCR i 94 tests d’antígens realitzats durant la setmana que va del 6 al 12 de desembre.

A hores d’ara, el Moianès registra una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,45 punts, la onzena més alta de Catalunya, però deixa enrere la dada de 1,91 que obtenia fa just 10 dies. També preocupa la mitjana d’edat que es manté molt alta, concretament als 69 anys, i que ha deixat un rastre de 7 ingressos hospitalaris durant l’última setmana. Això sí, la comarca no ha hagut de lamentar cap mort. 

Pel que fa a l’índex de rebrot baixa més de 100 punts fins arribar a 226, situant-se però encara per sobre del nivell alt de risc. En total s’han confirmat 9 contagis amb un percentatge del 2,64% de resultats positius del total de proves fetes. 

No tot és negatiu. A les portes de Nadal, el Departament d’Educació no ha detectat cap cas positiu durant els darrers 20 dies en cap centre educatiu del Moianès.

Tot plegat en una jornada on la velocitat de contagi del virus s’ha disparat a Catalunya amb una ràtio de transmissió d’1,1.

S’ha passat del 0,94 notificat dilluns a l’1,11 d’aquest dimarts. El risc de rebrot també puja considerablement, ho fa 38 punts, segons les últimes dades del Departament de Salut. A la Catalunya Central, el risc de rebrot s’ha disparat. Puja 60 punts i se situa en 352. La taxa de reproducció del virus creix en 24 hores i a hores d’ara està en l’1,17.

Les defuncions per coronavirus als hospitals manresans continuen a l’alça. A Manresa hi ha hagut dotze morts per covid en vuit dies i ja se superen les tres-centes defuncions. El 7 de desembre, el nombre de víctimes mortals registrades a Althaia i Sant Andreu era de 290.

Pel que fa als ingressos, aquests han augmentat en la darrera setmana als diferents hospitals de la capital del Bages. A Sant Joan de Déu hi ha ara mateix 64 pacients ingressats en àrea Covid. A Sant Andreu en són 33.

Related Posts