Ona Moianès

Torna a pujar de forma preocupant el risc de contagi al Moianès

Torna a pujar de forma preocupant el risc de contagi al Moianès

Només ha calgut una setmana per triplicar el risc de rebrot a la comarca. A més, el Moianès registra el segon índex de velocitat de propagació del virus més alt de tot Catalunya. 

Així ho demostren les últimes dades que han fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 24 de desembre al 31. En total s’han dut a terme 413 proves amb un percentatge elevat de persones que han donat positiu: un 5,79%, el que significa 21 nous contagis.  

A hores d’ara, el Moianès registra una velocitat de reproducció de la malaltia de 2,37 punts, la segona dada més alta a tot Catalunya, i multiplica per dos la de fa una setmana quan es situava a 1,19. Pel que fa a l’índex de rebrot, aquest puja fins arribar als 663 punts quan fa tan sols 7 dies rondava els 250.  El nombre d’ingressats per la malaltia a la comarca també puja: de 7 a 9 persones. Malgrat tot, durant les últimes dues setmanes no s’ha produït cap defunció.  

D’altra banda, durant els primers dies de la campanya de vacunació al Moianès només s’han posat l’esperada vacuna dues persones.

Related Posts